joi, 14 octombrie 2010

Actiunea energetica a uleiurilor eterice



Acum cateva saptamani am fost la un curs de aromoterapie. Ni s-a explicat ce inseamna aromoterapie, cate feluri de uleiuri sunt, cate tipuri de aromoterapie exista, cum pot fi obtinute uleiurile si tot felul de informatii cu care personal nu m-am mai intalnit.
Domeniul mi se pare fascinant si este foarte interesant ce se poate face cu un ulei eteric asa ca m-am gandit sa postez o mica parte din ce s-a prezentat:
1. Portocal dulce – creste increderea in sine, optimismul, farmecul, deschide aura catre bunatate si receptionarea informatiei positive, energizeaza dupa afectiuni grave.
2. Busuioc – restabileste obiectivitatea autoaprecierii, creste increderea in sine, elimina complexele.
3. Muscata – elimina mecanismele de autodistrugere (neincrederea in sine, dependenta de parerea cuiva, complexul de inferioritate). Ajuta la restabilirea rapida dupa o comunicare neplacuta.
4. Iasomia – creste proprietatile extrasenzoriale, dezvolta fantezia, contribuie la purificare. (e favoritul meu, iar daca e un ulei natural 90% am inteles ca este destul de scump).
5. Ylang-ylang – esenta ce atrage dragostea si energia pozitiva a Universului, indreapta membrana energetica, restabileste simetria, contribuie la dezvoltarea chakrelor superioare.
6. Lamaia – fortifica corpul energetic, corecteaza hotarele lui, restabileste tonusul prin epurarea canalelor energetice. Ajuta la depasirea starii de “inghetare a sufletului”, insufland puteri noi si eliberand de depresii si rutina zilnica. Ajuta la acomodarea rapida si nedureroasa la noile conditii de viata, oameni noi, ajuta la perceperea filosofica a pierderilor, creste interesul pentru viata.
7. Lavanda – contribuie la cunoasterea de sine, meditare, restabilirea rapida a puterilor. Perminte relaxarea energetica maximala, ajuta la resorbtia “cicatricelor” pe membrana energetica.
8. Ienupar – apara de agresiune, ajuta sa gasim iesire usor si demn din orice situatie grea. Ajuta la eliberarea de iritare. Contribuie la capatarea autoritatii, dezvolta demnitatea si inteligenta. Ofera vindecare, protectie, pace sufleteasca.
9. Menta – creste respiratia, pulsul, innoirea stratului energetic. Creste intelegerea intre oamenii apropiati. Il face pe om mai bun, mai binevoitor, mai vessel. Elimina esecul si ateptarea neplacerilor. Ajuta la invingerea bolii.
10. Patchuli – ajuta sa putem face fata oricarei situatii ce necesita analiza si intuitie, creste chakrele superioare, ajuta sa simtim gustul irepetabil al bunatatii si dragostei, preintampina dezvoltarea vampirismului energetic. Da 
crestere spirituala, putere, caldura si senzualitate relatiilor.
11. Rozmarin – innoieste, insufleteste stratul energetic, creste imunitatea aurei, incalzeste, induce la actiune, la un mod de viata activ, creste intuitia, dezvolta chakra inimii. Imbunatateste memoria.
12. Cimbru – aroma ce “se ingrijeste” de calitatile sufletesti, creste iluminarea energetica si stralucirea aurei. Elimina timiditatea, snobismul, auto-eclipsarea, distruge lacomia, invidia, ura. El ne readuce cu picioarele pe 
pamant, ne invata sa revenim la realitate. 
13. Fenicul – ne ajuta sa ne eliberam rapid de iluzii si concluzii gresite. Ajuta sa privesti linistit realitatea in fata.
14. Citronella (Melissa) – aroma ei, asemanatoare unui clopotel, alunga spiritele rele, apara de reavointa cuiva. In antichitate se considera ca daca stropesti pragul casei cu citronella, cel care iti doreste rau pur si simplu nu-ti va trece pragul. 
15. Arborele de ceai – ulei oncolog. Elimina formatiunile energetice aparute in urma acceptarii unor idei, pareri, ganduri eronate, false. Restabileste grosimea, forma, simetria aurei. Are actiune puternica asupra portiunii aurei de deasupra capului. Apara de actiunea energiei agresive a lumii externe. 
16. Eucalipt – ulei salvator, restabileste rapid dupa stress, boala, blestem, creste cantitea de energie raspunzatoare de longevitate.
Cateva exemple:
- Cand aveti o intalnire pentru un inteviu, puneti in palma cate o picatura de ulei eteric de lamaie si una de menta, frecati palmele si treceti-le peste fata. Intalnirea sigur va avea succes. 
- In ziua in care va treziti fara chef si obositi: dimineata, daca aveti timp, faceti o baie calda in care ati pus cate 2 picaturi de ulei eteric de rozmarin, eucalipt, salvie. Daca nu aveti timp, puneti o picatura de ulei eteric de lamaie pe un servetel si inhalati pana la masina. 
- Dupa pranz, pentru inlaturarea somnolentei si cresterea atentiei, inhalati de asemenea o picatura de ulei eteric de lamaie.
- Pentru o odihna placuta si relaxanta, picurati seara pe perna cate o picatura de ulei eteric de portocala si lavanda. 

In afara de aceste efecte asupra corpului energetic, uleiurile esentiale au rol important in profilaxia bolilor si in vindecarea acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu