luni, 11 octombrie 2010

Eckhart Tolle - “Linistea vorbeste”

“Marea majoritate a oamenilor isi petrec toata viata fiind prizonieri ai limitelor propriilor ganduri. Nu trec niciodata dincolo  de acest sentiment, o creatie personalizata a gandurilor lor conditionata de trecut.
In tine, ca in orice fiinta umana, exista o dimensiune a constiintei mult mai profunda decat gandirea. Este esenta a ceea ce esti tu. O putem numi prezenta, constiinta neconditionata. In invataturile antice este Christul launtric sau natura lui Buddha.
Gasirea acelei dimensiuni te elibereaza si elibereaza lumea de suferinta pe care o percepi prin intermediul “micului eu”, creatie a mintii tale, centrul preocuparilor tale sic el care iti conduce viata. Iubirea, bucuria, creativitatea si pacea launtrica nu pot fi prezente in viata ta decat exclusive prin acea dimensiune neconditionata a constiintei.
Daca poti recunoaste, fie si ocazional, ca gandurile care iti trec prin minte sunt doar simple ganduri, daca poti fi martor la propriile sabloane mental-emotionale in timp ce ele actioneaza, atunci dimensiunea in cauza isi face aparitia sub forma unei constiinte in care au loc gandurile si emotiile tale – spatiul launtric etern in care se desfasoara continutul vietii tale.”
E un fragment dintr-o carte pe care tocmai am terminat-o de citit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu