vineri, 18 martie 2011

Sa o ajutam pe Roxana

Buna ziua
Pentru cei care nu stiu,  in septembrie 2009 am fost diagnosticata cu astrocitom difuz infiltrativ de tip fibrilar ( tumoare pe creier ) cu dezvoltare la nivelul 1/3 medie a corpului calos cu extensie la nivelul substantei albe, emisferei stangi si emisferei drepte. 
Am facut roadioterapie conformationala camp cranian stang si drept si tratament cu citostatice. In prezent urmez tratament zilnic si tratament cu citostatice, partial suportate de catre stat. 
Pentru a putea continua tratamentul , cine doreste  sa ma ajute , exista metoda de donatie de 2% din  impozitul  pe firma,  care se depune la adm financiara se poate dona 2%  din 3 in 3 luni,  catre o alta persoana in baza unui contract de donatie pentru tratament , in baza actelor deveditoare .
Metoda de calcul si baza de calcul pentru contabilitate, o gasiti mai jos . Multumesc
 1) Baza legala:
 
Paragraful de mai jos, in care se mentioneaza despre donatie este din Codul Fiscal ( actualizat in 01.04.2010), art.21, alin (4), lit.p.
 
 p) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:
   1. 30/00 din cifra de afaceri;
   2. 20% din impozitul pe profit datorat.
 
2) Modalitate de calcul:
 
a) Pentru a calcula donatia care se scade integral din impozit, se calculeaza mai intai 3 la mie din cifra de afaceri si rezulta o anumita suma.
b) Cand se calculeaza impozitul pe profit, donatia se pune integral la cheltuielile nedeductibile;
c) Cand se ajunge la impozitul pe profit datorat, se scade suma care reprezinta 3 la mie din cifra de afaceri si se plateste la stat diferenta.
Atentie! Se verifica suma donatiei sa nu depaseasca 20 % din impozit, asa cum spune in paragraful de mai sus.
d) Data documentului prin care s-a facut donatia sa fie in trimestrul/anul ptr care se calculeaza impozitul pe profit.
 
Ceea ce am spus mai sus se poate verifica si in declaratia 101 unde exista rand ptr donatii la cheltuieli nedeductibile ptr ca, mai jos, dupa randul unde se scrie impozit pe profit sa mai fie un rand unde se scrie donatia care se scade.
 
ROXANA CRISMARIU
roxi_toxi26@yahoo.com
0734 153 551

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu